Powered By Blogger

Pirítva sütött ételek

1. Serpenyős zöldségek sajttal.
2. Pulykasült lencsével és kolbásszal.

Serpenyős  zöldségek sajttal:
Hozzávalók: 1 evőkanál olívaolaj,50 dkg. főtt burgonya,kockára vágva, 20 dkg. gyalult kelkáposzta, 20 dkg. sárgarépa karikára vágva, 5 új hagyma felkarikázva /vékonyra/,5 dkg. kemény sajt, 2 evőkanál apróra  vágott petrezselyemzöld.
Elkészítés:nagy  teflon sütőben az olajon süssük meg kb. 3 percig a burgonyát,adjuk utána hozzá a káposztát meg a sárgarépát,és lassan még pirítsuk az egészet kb. 2 percig.Öntsünk hozzá 2 dl vizet,fedő alatt pároljuk 3 percig, adjuk hozzá a új hagymát.és az egészet még 6 percig pároljuk. Ízesítés tetszés szerint.A sajtot morzsoljuk rá, díszítsük a petrezselyemmel,és jó étvágyat kívánva tálaljuk.
/Adag 2 fő,elkészítési idő összesen kb. 30 perc/.

Pulykasült lencsével és kolbásszal:
Hozzávalók: 12 dkg parasztkolbász vékonyan felkarikázva,8 pulykakolbász,1 nagy fej vöröshagyma vastagabbra felkarikázva,1 gerezd zúzott fokhagyma,4 közepes sárgarépa felszeletelve,40 dkg konzerv darabolt paradicsom,2 dl almabor,1 dl. csirkehús vagy zöldségalaplé,1 evőkanál apróra vágott friss tárkony,1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem zöldje.
Elkészítés:teflon serpenyőben melegítsünk fel egy kávéskanálnyi olajat és süssük meg benne a kolbászokat szép aranybarnára.Szedjük ki kb.5 perc után konyhai törlőpapírra,hogy a zsírt magába szívja.Tegyük a maradék olajat a serpenyőbe,süssük meg a vöröshagymát 6-7 percig,majd adjuk hozzá a fokhagymát és a sárgarépát további 3-4 percig.Tegyük hozzá a konzervparadicsomot a levével együtt,a bort és az alaplét.Alap forrásig melegítsük,tegyük vissza a kolbászokat,és főzzük 15-20 percig,amíg a szósz kicsit besűrűsödik.Keverjük hozzá a zöld fűszereket, ízlés szerint őrölt borsot.
Egészséges jó étvágyat hozzá!
/Adag 4 fő, elkészítési idő 35-40 perc/.