Powered By Blogger

Saláták

1.Céklasaláta csirkemellel.
2.Sajtos-almás lila káposzta saláta.






1.Céklasaláta csirkemellel.
Hozzávalók:20 dkg natúr krémtúró, 1 zöld citrom leve és héja, tormakrém /két mokkás kanállal/, 35 dkg csirkemell /bőr nélkül/, fél uborka kis kockákra vágva, 2 db.40 dkg-os fehér bab konzerv, 10 dkg saláta mix,1 fej lila hagyma felkarikázva.
Elkészítés:egy tálban keverjük össze a krémtúrót, a citrom héját,a citromlé felét, a torma krémet,majd adjuk hozzá az uborkát is.A főt csirke mellet vágjuk kockára, és a babbal együtt tegyük a tálba,dolgozzuk össze az egészet dresszinggel.
A saláta mixet keverjük össze a karikára vágott hagymával,a maradék citrom levével,terítsük szét egy lapos tálban.A csirkemelles-babos keveréket púpozzuk a tetejére,az egészet szórjuk meg a céklakockákkal.Díszíthetjük apróbb zöldsaláta levéllel,a zöld citrom vékonyra szeletelt karikáival.
/Adag 4 főre,elkészítési idő kb. húsz perc/.




2.Sajtos-almás lila káposzta saláta.
Hozzávalók: 1 kis zellergumó, fél citrom leve, 1 kis fej lila káposzta, 1 fej lila hagyma, 4 evőkanál tört dió, 12 dkg eidami sajt, 1 ropogós szép piros alma.
Az öntethez:1 evőkanál dióolaj, 2 evőkanál növényi olaj, 2 mokkáskanál balzsamecet.
Elkészítés:A megfőzött zellergumót szeleteljük fel vékony szeletekre,a reszelt lila káposztát és a felkarikázott lila hagymát adjuk hozzá,lazán keverjük össze.Az öntet hozzávalóit egy befőttes üvegben jól rázzuk össze,kétharmadát merjük rá a salátás tálban elhelyezett zelleres-hagymás káposztára,lazán rázzuk össze.A diót pörköljük meg egy kicsit teflonban,a sajtot vágjuk tömzsi pálcikákra,az almát szeleteljük fel szép vékony szeletekre, rendezzük mindezt el egy tányéron, és locsoljuk meg a citrom levével.Majd adjuk hozzá a salátához és finoman keverjük össze.A maradék öntetet kanalazzuk,locsoljuk rá és kész!
/Adag 4 főre, elkészítési idő 15-20 perc/.